Därför kan bostadsvärdering hjälpa till vid bostadsköp

En köpa ett nytt hem när en bebis snart ska förgylla familjen kan ibland vara behövligt. För att lyckas med både försäljningen och köpet av det nya hemmet är det bra att ha ett värde på den nuvarande bostaden. Det kan du få genom en bostadsvärdering.

Vid köp av en ny bostad är det bra att göra är en bostadsvärdering på den nuvarande boendet. Gå in på www.notar.se/kostnadsfri-vardering för att kunna göra en värdering helt kostnadsfritt. När du har en värdering på den nuvarande bostaden är det lättare när du ska tala med banken om att få ett lånelöfte för den nya bostaden. Det är även en trygghet att ha ett färsk bostadsvärdering nu när bostadsmarknaden är mer svajig än tidigare. Det är lättare att räkna på ett nytt boende om du har ett ungefärligt pris som du kan förvänta dig att få vid en försäljning. En värdering är dock ingen garanti på att du kommer få det när du säljer. Tänk på att räkna och göra en budget för det nya boendet.

“En prisdämpning kan också vara ett tillfälle för unga att komma in på bostadsmarknaden.” Läs mer här

Välj en skicklig mäklare

För att du ska få det mesta möjliga för familjens nuvarande bostad har ditt val av mäklare betydelse. En bra mäklare har bra kunskap, erfarenhet och bra insikt i bostadsmarknaden. Marknadsföringen av bostaden spelar en stor roll för vilka som kommer på visningen. En bra mäklare vet hur en bostad marknadsförs på bästa sätt för att locka rätt intressenter.