Gör-det-själv-lekar & leksaker för hela familjen

En av de bästa sakerna med att vara förälder är att umgås med sina barn. Ibland är det lätt att fastna i arbete eller andra åtaganden och glömma att barnen kanske också vill leka! Men oroa dig inte, det finns massor av roliga saker ni kan göra hemma tillsammans utan att spendera några pengar. Med dessa spännande DIY-leksaksprojekt kommer ni aldrig att ha tråkigt igen!

Att skapa egna leksaker är ett fantastiskt sätt att vara uppfinningsrik och tillbringa kvalitetstid tillsammans med familjen. Här är några av våra favoritidéer till gör-det-själv-lekar och leksaker för barn som även föräldrarna också kommer att älska!

Kuddkoja

Gör ett kuddkoja. Det kommer att bli roligt. Ta först ett antal kuddar och lägg dem på marken. Ge sedan barnen några stora filtar eller handdukar att drapera över som tak. Du kan också bygga torn med soffkuddar om du vill!

Tysta leken

Om du har äldre barn som kan störa sina små syskon när de sover på tupplur eller vid läggdags kan du överväga följande; tysta leken! Tysta leken går ut på att vara så tyst som möjligt medans man utför ett uppdrag. Ljud får man göra när man vunnit! Men denna lek bör inte lekas för länge eftersom barn kan ha det svårt att vara helt tysta längre stunder.

Kartongslott

Vem älskar inte ett slott? Gör ett tillsammans med barnen genom att klippa ut och tejpa ut former av överbliven kartong. De här är perfekt sätt att få ut lek av exempelvis kartongen från återvinningen!

Bil i kartong

En annan klassisk idé med kartong som garanterat kommer att vara rolig är att göra en bil, lastbil eller buss i kartong som du kan dekorera som du vill.

Lek med kottar

Skaffa ett gäng kottar, och så kan ni använda dessa för att exempelvis leka bondgård eller annat. Bara fantasin sätter gränserna!

Hinderbana eller äventyrsbana

Om du är modig kan du försöka sätta upp en äventyrsbana med olika uppgifter för ditt barn, som att hoppa eller krypa under olika hinder. Detta är perfekt om du har ett äldre barn!

Vilka är dina favoritleksaker eller lekar? Tipsa oss!

barn med kartongbil