Så inreder du babyrummet

Börjar det bli dags att inreda ett babyrum? Det första egna rummet är förstås viktigt, då det ska kännas både som en skön och trygg plats för den lilla. Glöm bara inte att barnet växer, så inred alltid smart med tanke på att smak och stil utväxlas ju äldre barnet blir.

Ett riktigt snyggt barnrum är ofta högt prioriterat bland föräldrar. Självklart ska barnen ha ett härligt rum att både sova och leka i, så att trivseln är på topp! De här gäller förstås alla stadier i utvecklingen: allt från babyrum till tonårsrum ska fungera optimalt i alla lägen. Låt oss här fokusera på babyrummet. Hur inreds detta på bästa sätt?

Tips: glöm inte att barn växer

Tänk på att ditt barn inte alltid kommer vara bebis. Anpassa absolut barnrummet efter ålder, men tänk samtidigt långsiktigt. Det kan te sig självklart, men det gäller att tänka till vid inköp av möbler och övrig inredning. Här är det viktigt att välja möbler som håller i flera år. Detsamma gäller inredningsdetaljer som exempelvis snygga gardiner från Nolhaga hem med flera. Gardiner är inte något som byts så särskilt ofta, så varför köpa babygardiner när du istället kan satsa på varianter som håller i flera år framåt? Nolhaga har ett stort sortiment av smakfulla gardiner, så det är lätt att hitta både en och flera gardiner som passar alla vid inredning av barnrum och andra utrymmen.

Tänk gärna tematiskt

Många tycker det är enklare att gå efter ett särskilt tema när det gäller inredning. Detta kan vara allt från prinsess- till dinosaurietema beroende på tycke och smak. Genom att utgå från ett tema kan det kännas lättare att kombinera rummets designelement.

Inkludera barnen i planeringen

Beroende på ditt barns ålder är det viktigt att involvera han eller henne i planeringen av nya rummet. Detta är förstås svårt att göra med en bebis av naturliga skäl, men när rummet en gång ska ”uppdateras” kan det vara dags.