Skydda familjen med en stadig säkerhetsdörr

Säkerheten är A och O i alla hem, men i småbarnsfamiljer är den viktigare än någonsin. Med något så enkelt som en bra säkerhetsdörr slipper du många bekymmer och kan tryggt veta att du och din familj är skyddad. Här får du tips på hur du bör gå till väga och hur en säkerhetsdörr kan öka säkerheten för småbarnsfamiljer.

Hitta den bästa säkerhetsdörren

Säkerhetsdörrar framställdes ursprungligen för att göra det svårt för inbrottstjuvar att ta sig in i lokaler där de inte är önskvärda. Redan de gamla egyptierna tillverkade säkerhetsdörrar och experimenterade med olika material, låsanordningar och en annan förbannelse för att hålla ovälkomna besökare borta.

Idag tjänar säkerhetsdörrar flera olika syften, förutom att göra det svårt att bryta sig in. Några exempel är:

  • Att förhindra brand- och rökutveckling.
  • Fungera ljudisolerande eller -reducerande.
  • Göra det möjligt att genom ett tittöga se vem som står utanför dörren.

För garanterad kvalitet och säkerhet är det viktigt att anlita proffsen när det är dags att installera en ny säkerhetsdörr. Företaget Prodoor installerar säkerhetsdörr i lägenhet på ett snabbt och smidigt sätt, och kan även komma med smarta lösningar på mycket annat, exempelvis postlådor, tidningshållare och olika sorters lås. Säkerhetsdörrarna kommer i många modeller och prisklasser, och du kan även göra inköpet med hjälp av förmånliga delbetalningar.

Håll barnen hemma

Som bekant så sker tyvärr de flesta olyckorna i hemmet. Medan vuxna tenderar att halka i badrummet eller att trilla ner från stegar, brukar barn råka illa ut genom sin outsinliga nyfikenhet och brist på omdöme. Redan under de allra första åren börjar småbarn pilla, trycka och vrida på allt och är dörren enkel med ett enda lås kan de ganska lätt ta sig ut på några minuter. Med en säkerhetsdörr som har flera lås och kanske även säkerhetskedjor slipper du oroa dig för att det ska hända. Det finns till och med särskilda modeller som har så kallade ”kassaskåpslås” som kan ha uppåt sju låspunkter och flera olika nycklar.

Känn trygghet i alla lägen

När barnen blir lite äldre kan de börja vara ensamma hemma under kortare stunder. Det kan kännas ganska oroligt för dig som förälder men är samtidigt en viktig del i barnets utveckling. Många föräldrar väljer att skaffa särskilda larm och/eller monitorer som gör det möjligt att följa barnen i hemmet när de själva är frånvarande. Vill du inte gå så långt kan en bra säkerhetsdörr åtminstone ge dig en betryggande visshet om att ditt barn befinner sig i en miljö som går att lita på.

Skaffa smarta tillval

Förutom en högkvalitativ säkerhetsdörr kan du också skaffa några extra tillval av både estetiska och säkerhetsbetingade skäl. Det är till exempel snyggare om dörren matchar den övriga inredningen, och därför kan du skaffa en dörr som har en färg på utsidan och en annan på insidan. En låskåpa gör det omöjligt för tjuvar att komma åt låset med verktyg via brevinkastet, och en säkerhetsbrevlåda förhindrar att någon kan kasta in farliga ämnen genom brevinkastets öppning. Ett elektroniskt tittöga göt det möjligt för både små och stora att se vem står utanför dörren.