Skaffa utomhuspool

Tänk vad härligt att ha en egen utomhuspool som familj. En skön samlingsplats som ger mycket glädje och gemenskap. Idag kan du på ett enkelt och smidigt sätt bygga egen pool genom att köpa en färdig stomme.

Istället för att behöva åka utomlands för att njuta av att ligga vid poolen och relaxa, så bygger ni en egen pool i trädgården. Det har blivit riktigt inne att skaffa pool bland svenskar. Idag finns det material som lätt klarar det svenska klimatet. Hos Svenska Badtunnor kan du köpa en enkel utomhuspool för familjen som du bygger själv. Du har flera modeller att välja mellan och kan individualisera poolen med trappa, räcke och pooltak.

Egen utomhuspool

Det finns många fördelar med att ha egen utomhuspool som familj. Sommartid kan barnen bada hur mycket som helst. De kan rent av lära sig att simma. Tonåringar och ungdomar kan bjuda in till poolpartyn och som vuxna kan ni har mycket gemenskap kring poolen med familj och vänner. Ni kan antingen placera poolen i trädgården eller vid altanen. När ni anlägger poolen är det klokt att ni utgår från er trädgård. Välj mellan att placera poolen ovan mark, halvt nedgrävd eller en helt nedsänkt bassäng. Ett smart mellanalternativ är att bygga ett trädäck till en pool som byggs ovanför marken. Skapa en skön poolhörna i anslutning till altanen eller trädäcket i trädgården. Ställ dit utemöbler, parasoll och en gasolgrill. Då har ni den ultimata samlingsplatsen för både familjen och vänner sommartid. Fördelarna med egen utomhuspool är:

• mycket gemenskap
• bada hemma
• härligt samlingsplats
• höjer värdet på villan

Säkerhet och tillbehör

När ni ska bygga pool är det viktigt att tänka på den säkerhetsrisk som en pool utgör. Hur trevligt det än är med en pool, så är det en vattenfylld bassäng. Ni måste se till att det finns något slags räcke kring poolen eller trädgården för att skydda barn från att trilla i. För att er pool ska vara riktigt fräscht är det smart att köpa till ett litet reningsverk som är designat för bassänger. Då slipper ni barr, löv och annat skräp som lätt hamnar i poolen och som gör att den inte ser så roligt att bada i.